Ordu Üniversitesi'nde Proje Hazırlama Eğitimi Çalıştayı

Ordu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi katkılarıyla...


Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 14-15 Ocak 2016 tarihlerinde düzenlenen çalıştayın açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri BALTA, Prof. Dr. Ş. Metin KARA ve Prof. Dr. Tevfik NOYAN’ın yanı sıra akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasında, genç bir üniversite olarak akademik çalışmaların üzerinde hassasiyetle durduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, öncelikle bir projenin yürütülebilmesi için çok sabırlı, hevesli ve kararlı olmak gerektiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ; “Üniversitemizde proje çalışmalarını yürüten Bilimsel Araştırma Projeleri Merkezi (BAP) kuruluşundan itibaren çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Bizim daha iyi projeler ortaya çıkarabilmemiz için TÜBİTAK, SAN-TEZ, Bilim ve Sanayii, Avrupa Birliği projelerinde yer almamız ve uluslararası kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütmemiz gereklidir. Bu projeler içinde yer alamadığımız sürece üniversite olma yolunda mesafe kat etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Etkinlikte davetli konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi aynı zamanda Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesi Prof. Dr. Adil DENİZLİ yer aldı.

Günümüzde bilimde ve teknolojide gelinen noktaları anlatan Prof. Dr. DENİZLİ, Avrupa’nın bilimde Amerika’yı yakaladığını, Türkiye’nin ise bilimsel süreçte henüz Avrupa’ya yetişemediğini fakat bu konuda ümit verici gelişmelerin yaşandığını belirtti.

Prof. Dr. DENİZLİ, konuşmasında; Nobel ödülünün verilmeye başladığı yıldan bugüne kadar Nobel ödülü alan bilim adamlarından ve ödül aldıkları çalışmalardan örnekler verdi. Devamında 2015 Nobel Kimya ödülünü alan Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın akademik çalışma hayatından, yürüttüğü projelerden ve Nobel’e giden yolda yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Hacettepe Üniversitesi Nanoteknoloji ve Nanotıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memed DUMAN ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora GARİPCAN’ın eğitmenliğini yaptığı çalıştayda; TÜBİTAK, Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve San-Tez Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü destek programları gibi bilgiler ayrıntılı olarak interaktif bir biçimde katılımcılar ile paylaşıldı.

Program Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ tarafından konuşmacı ve eğitmenlere teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

ODÜ BASIN