18.11.2016 Lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik 3. Biyomalzeme Günü Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Ordu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Türkiye Bilimler Akademisi desteğiyle yürütülen 3. Biyomalzeme Günü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe Rektör V. Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Sevgili, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Derya Bostancı, Medical Park Ordu Mesul Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Sağra akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Filiz Kuralay, “ Ordu Üniversitesinin 10. yılında 3. Biyomalzeme etkinliğini Üniversitemiz ev sahipliğinde; Türkiye Bilimler Akademisi, Boğaziçi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi desteğiyle yürütmekteyiz. Bu etkinliği yapmaktaki amacımız lisans ve lisansüstü öğrencilerimizi biyomalzeme alanında bilgilendirmek. Biyomalzeme etkinliğinin birincisi 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesinde, ikincisi 2014 yılında Hacettepe Üniversitesinde düzenlendi. Alanında önemli çalışmalar yapan çok değerli hocalarımız davetli konuşmalarını gerçekleştirerek karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulacak.” dedi.
Konuşmasına programı nedeniyle katılamayan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın selam ve başarı dileklerini ileterek başlayan Rektör V. Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “ Ordu Üniversitesinde böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olmak bizim için gurur verici. Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Bilimler Akademisinin desteğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte çok seçkin bilim insanları bizimle birlikte. Bu etkinliğin Üniversitemizde düzenlenmesine vesile olduğu için Doç. Dr. Filiz Kuralay Hoca'ma ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Etkinlik Hacettepe Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli’nin sunumu ile başladı. Denizli, Türkiye’deki ilk biyomalzeme çalışmalarının Hacettepe Üniversitesi tarafından başlatıldığını belirterek, biyomalzemenin tarihsel gelişimi, biyomedikal malzemelerin sınflandırılması, küresel biyomalzeme pazarı, yapay organlar, moleküler baskılama, biyomalzemelerin uygulamaları konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Program Rektör V. Ş. Metin Kara’nın Prof. Dr. Adil Denizli’ye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın Prof. Dr. Menemşe Gümüşderelioğlu’ na, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Öznur Ergen Akçin’in Dr. Volkan Özgüz’e teşekkür belgelerini vermesinin ardından sona erdi.
Bir buçuk gün süren etkinliğe Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yalova Üniversitesinden alanlarında uzman öğretim üyeleri davetli konuşmacı olarak katıldı.BiyomalzemelerdenMühendislikÜrünüOrganlara,BiyomalzemelerdeModifikasyon Stratejileri, Nanoteknolojinin Biyomedikal Uygulamaları, Mekanik İletimin Hücre Davranışları Üzerine Etkisi, Farklı Dokuların Rejenerasyonu İçin Çok Katmanlı Yapay Matrikslerin Tasarımı, Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıpta Biyomühendislik Yaklaşımları, Peptit Amfifil Hidrojellerin Doku Mühendisliği Uygulamaları, Sinir Rejenerasyonunda Peptit Nanofiberlerin Kullanımı, Koagülasyon Yolaklarının İzlenmesinde Hasta Başı Yöntemler, Mikrodamlacıkların Manipülasyonu ve Bazı Biyolojik Uygulamaları, Mikroakışkan Kağıt Tabanlı Analitik Cihazlar, BIMREL Yaklaşımı ile Fonksiyonel 3-Boyutlu Malzeme Üretimi, Poliamit Katkılı Yeni Doku İskelesi Malzemeleri konularında katılımcılar bilgilendirildi.