4. Biyomalzeme Günleri Yalova Üniversitesi'nde Yapıldı

Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Biyomalzeme Günleri alanlarında uzmanlaşmış bilim adamlarını bir araya getirdi.


Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Biyomalzeme Günleri alanlarında uzmanlaşmış bilim adamlarını bir araya getirdi. Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Biyomalzemeler geleceğin malzemesidir. Endüstrinin bu değişime ayak uydurması lazımdır" dedi. Türkiye’nin alanındaki ilk ve tek bölümü olan Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölümü, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Biyomalzeme Günleri kapsamında alanında uzmanlaşmış bilim adamlarını ve Polimer Mühendisliği öğrencilerini buluşturdu. Dr. Yıldırım Polimerlerin geleceğin teknolojilerini yönlendireceğini dile getirerek, Gerçekte Biyomalzemeler geleceğin malzemeleridir. Özellikle geleceğin teknolojilerine Biyomalzemeler yön verecektir. Gelecekte çok önemli bir malzeme olarak kullanılacağı muhakkaktır. Çok yakın gelecekte klasik endüstri yol olacaktır. Yeni bir endüstri çeşidinin doğuşuna hep birlikte şahitlik edeceğiz. O sebeple endüstri bu değişime ayak uydurmak zorundadır. Polimerler geleceğin teknolojilerini yönlendirecektir. Bu kaçınılmaz bir durumdur. Yüzde yüz plastikten yapılmış bir arabayı hayal edin. Dünya yavaş yavaş oraya doğru gidiyor. Özellikle savunma sanayinde tankların ve yıpranmaz silahların yapımında Plastik Kompozitlerin yani Polimerlerin giderek ağırlık kazandığını görüyoruz. Yeni elyafların ve mukavemeti daha güçlü malzemelerin ortaya çıkması ile birlikte Plastik Kompozitler geleceğin malzemesi olarak kendilerine yer buluyorlar. Bu yeni malzemeler geleceğin teknolojileridir. Bu yeni malzemeler olmadan geleceğin teknolojilerinin ortaya konması mümkün değildir" dedi.

Biyomalzeme Günleri’nin açılış sunumunu Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adil Denizli gerçekleştirdi. Dr. Denizli Moleküler Baskılama ve Biyomalzemeler isimli sunumunda Dünyada ve Türkiye’de bu alanda gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar konusunda önemli bilgiler verdi.