Bilim Söyleşileriyle 1000'den Fazla Öğrenciye Ulaşıldı

12 Kasım’da başlayan ve Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi’ne devam eden öğrencilerin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit’i büyük ilgiyle dinlediği Bilim ve Teknik dergisi bilim söyleşileri sürüyor.


5 Aralık’ta gerçekleştirdiğimiz bilim söyleşisinin konuğu Prof. Dr. Adil Denizli idi. Prof. Denizli önce Sincan Şair Abdurrahman Karakoç Ortaokulu’ndaki, ardından da Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi’ne devam eden öğrencilere hem kendi hayat öyküsünden örnekler verdi hem de uzmanlık alanlarından biri olan nanoteknoloji ve nanosensörler konusunu anlattı. Prof. Denizli öğrencilere bilimde merak etmenin ve akıl süzgecinden geçmiş hayaller kurmanın önemi vurgulayarak Einstein’ın “hayal gücü bilgiden daha değerlidir” sözünü hatırlattı.

Aralık ayının ikinci bilim söyleşisinde Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Ankara Atatürk Lisesi’nde bilimin sanata, sanatın bilime olan etkisini konu alan “Bilim ve Sanat” başlıklı konuşmasıyla konuğumuz oldu. Prof. Özçelik ve ekibi kısa süre önce Parkinson ve esansiyel tremor hastalıklarından sorumlu geni bulmuştu. Kendisi ve araştırma ekibinden Doç. Dr. Ayşe Begüm Tekinay ile bu keşifleriyle ilgili yaptığımız röportaj dergimizin Aralık sayısında “El Titreten Gene Suçüstü” başlığıyla yer almıştı.

Aralık ayının yani 2014 yılının son bilim söyleşisi ise Ankara Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi. Aynı zamanda TÜBİTAK Bilim Genç dergisi yayın kurulu üyesi de olan Serdar Kılıç “Doğa ve İnsan” konulu söyleşisinde doğaya ve doğada yaşamaya dair öğrencilerin ilgisini çeken bilgiler aktardı. Bilim söyleşilerimiz 2015 yılında da devam edecek. Bilim ve Teknik dergisi bilim söyleşileri dışında TÜBİTAK’ın diğer popüler bilim dergileri Bilim Genç, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerinin bilim söyleşileri de öğretmenlerle ve kendi yaş gruplarına uygun öğrencilerle sürecek.

Bu vesile ile bilim söyleşilerinin kendi okullarında da yapılmasını talep eden öğrencilere, öğretmenlere ve okul yönetimlerine çok teşekkür ederiz.

Bir bilim söyleşisinde görüşmek üzere.