TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Bilim Eğitimi Programı VI. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu Gerçekleştirildi


TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Bilim Eğitimi Programı kapsamında; 2015 yılında Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde temel bilimler öğretmenlerine yönelik “Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu”nun altıncısı, Samsun’da düzenlendi. Sorgulamaya dayalı öğrenme ve temel bilim eğitiminin etkinleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Kurs, 11-15 Eylül tarihleri arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

2015 yılında Gazi Üniversitesinde ilki düzenlenen Kurs’un ikincisi yine aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesinde ardından 2016’da Akdeniz ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 2017’de ise son olarak İstanbul Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde gerçekleştirilen Kurs’a bu yıl MEB tarafından 15 farklı ilden seçilen 180 öğretmen katıldi. Toplam beş gün süren eğitim programında aralarında TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Üyeleri, TÜBA Üyeleri ve Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (GEBİP) ödül sahiplerinin de yer aldığı, alanında uzman 40 akademisyen tarafından temel bilimler alanında uygulamalı eğitim verildi.

TÜBA asli üyeleri Prof. Dr. Mustafa Safran, Prof. Dr. Adil Denizli, Prof. Dr. Erol Pehlivan, Prof. Dr. Ekrem Savaş, TÜBA asosye üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Taşar, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı İlkay Aydın’dan oluşan TÜBA Bilim Eğitimi Programı Çalışma Grubu tarafından yürütülen ve 15 Eylül günü sona eren Kurs’ta; fizik, kimya, biyoloji, matematik, fen bilgisi ve tarih alanlarından seçilen öğretmen gruplarına teorik ve uygulamalı eğitim verildi.