TÜBA Üyeleri Konferansı

“2. Uluslararası Biyomedikal Mühendisligi’nde Yenilikler Kongresi” İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından 18-19 Eylül 2020 tarihleri arasında online olarak düzenlendi.


Kongrenin açılış oturumu İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kocakulak’ın moderatörlüğünde Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan’ın katılımlarıyla Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üyeleri Konferansı olarak gerçekleştirildi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper’in Kongre Açılış Konuşmasının ardından, Prof. Dr. Adil Denizli Plazmonik Nanosensörler ve Uygulamaları ve Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan “Elektrokimyasal Biyosensörlerin Nükleik Asit Analizlerine Yönelik Uygulamaları” isimli isimli konferanslarını verdiler. isimli bir konferans verdi. Kongrede Biyomalzemeler, biyoinformatik, biyomedikal sinyal işleme, biyosensörler, sağlıkta yapay zeka, tıbbi görüntüleme sistemleri, bilgisayar destekli karar mekanizmaları, klinik mühendisliği gibi alanlarda gerçekleşen son gelişmeler yetkin bilim insanlarınca ayrıntılı olarak tartışıldı.