Sinop Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen TÜBİTAK destekli “Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Araştırma-Geliştirme Projeleri Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” 10-12 Eylül 2018 tarihleri arasında Sinop Üniversitesinde gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen açılış programına; Sinop Üniversitesi ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden çok sayıda akademisyen katıldı.
…Read More12. Afinite Teknikleri Kongresi 5-7 Eylül 2018 tarihleri arasında İzmir’in güzel ilçesi Foça’da Dokuz Eylül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümlerinin işbirliği ile gerçekleştirildi. Kongre’de 6’sı davetli konuşma, 32’si sözlü sunum ve 42’si poster sunumu olmak üzere 80 üst düzey bilimsel çalışma tartışıldı. Dokuz Eylül Üniversite’si Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nalan Tüzmen’in başkanlığını yaptığı kongrenin Davetli konuşmacılarından biri de Lund Üniversitesinden (İsveç) deneyimli bilim adamı Prof.Dr. Bo Mattiasson idi. Foça kıyılarında tekne turu ve Bergama antik kent ziyareti kongrenin öne çıkan sosyal etkinlikleriydi.
…Read MoreBu yıl 19. kez düzenlenecek olan Ulusal Afinite Teknikleri Kongresi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi katkılarıyla 5-7 Eylül 2018 tarihinde yapılacaktır.
…Read MoreKayıt olmak için yazokulu.bioreglab.org adresindeki kayıt formunu kullanabilirsiniz.
Sensörler geleneksel analitik cihazların hızlı ve ucuz bir alternatifi olarak 50 yıldan daha uzun bir süredir bilimsel arenada araştırma konusudur. Disiplinler arası araştırmaların tıp, gıda, çevre gibi çok farklı alanlarını birleştiren ara yüzün merkezinde yer alan sensörler sadece rutin birer analiz yöntemi değil aynı zamanda hastalıkların erken dönemde teşhisi, gıda ve çevre güvenliği konularında yaşamımızı doğrudan etkileyen önemli araçlardır. Bu nedenle, daha sağlıklı olmak, daha güvenli bir çevrede yaşamak ve daha güvenli gıdalar tüketmek için sensörler öncelikli araştırma alanları arasında yer almaktadır. Bu yoğunlaştırılmış lisansüstü kursta, afinite temelli sensörler ile ilgili son dönemlerdeki gelişmeler ve bazı önemli uygulamalar temel bilgilerle harmanlanarak Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 9 farklı üniversitesine ve devlet kurumuna mensup bilim insanları tarafından yaz okulu katılımcılarına aktarılmaya çalışılacaktır.
…Read MoreA new chapter published in Nanotechnology Characterization Tools for Biosensing and Medical Diagnosis called "Surface Plasmon Resonance Sensors for Medical Diagnosis" written by Yeşeren Saylan, Fatma Yılmaz, Erdoğan Özgür, Ali Derazshamshir, Handan Yavuz, and Adil Denizli.
…Read More16th chapter of Nanotechnology for Sustainable Water Resources has been written by Emel Tamahkar, Deniz Türkmen, Semra Akgönüllü, Tahira Qureshi and Adil Denizli and is called "Bacterial Cellulose Nano bers for E cient Removal of Hg2+ from Aqueous Solutions".
…Read More