Muş Alparslan Üniversitesinin ev sahipliğinde DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle düzenlenen Bilim Şenliği ve Sergisi, iki günlük yoğun bir programın ardından sona erdi. Akademisyenlerin ve öğrencilerin yanı sıra Muş’taki ortaöğretim kurumlarının yüzlerce öğrencisinin ve eğitimcilerinin de katılım gösterdiği etkinlik, onlarca bağımsız bilimsel deneylere sahne oldu.
…Read MoreTÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Bilim Eğitimi Programı kapsamında; 2015 yılında Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde temel bilimler öğretmenlerine yönelik “Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu”nun altıncısı, Samsun’da düzenlendi. Sorgulamaya dayalı öğrenme ve temel bilim eğitiminin etkinleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Kurs, 11-15 Eylül tarihleri arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.
…Read MoreTÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında ödüllendirilen üstün başarılı genç bilim insanlarının akademik çalışmalarının sunulması ve değerlendirilmesi ile bilim insanları ve kuruluşları arasındaki ilişki ve iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan geleneksel TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğiyle 22-24 Eylül 2017 tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirildi.
…Read More
Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen XVII. Kromatografi Kongresi (Kromatografi-17) Meslek Yüksekokulunda başladı.
Gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Emre Güler, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Gökmeşe, Kongre Başkanları Prof. Dr. Adil Denizli ve Doç. Dr. Dursun Ali Köse ile Hitit Üniversitesi öğretim elemanları ve çok sayıda konuk akademisyen katıldı.
…Read More
Prof. Dr. İsmail Hakkı Demirel’in hazırladığı “Hacettepe Üniversitesi’nin Türk ve Dünya Bilimine Katkısı (1967-2016)” isimli kitap Hacettepe Üniversitesi Yayınları tarafından yayınlandı. Hacettepe Üniversitesi’nin kurulduğu tarihten bu güne kadar geçen 50 yılı kapsayan bu ayrıntılı analizde Prof. Dr. Adil Denizli’nin “Polimer Bilimi”, “Kimya Mühendisliği”, “Biyokimya/Moleküler Biyoloji”, “Analitik Kimya”, “Biyoteknoloji ve Uygulamalı Biyoloji”, “Malzeme Bilimi-Biyomalzemeler”, “Biyokimyasal Araştırma Metotları”, “Biyofizik” ve “Nanobilim-Nanoteknoloji” olmak üzere dokuz kategoride en çok bilimsel üretim yapan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi olduğu görülmektedir. Dr. Denizli “Fizikokimya”, “Biyomedikal Mühendisliği”, “Uygulamalı Kimya”, “Malzeme Bilimi” kategorilerinde ikinci sıradadır. Dr. Denizli “Kimya-Çoklu Disiplinler”, “Çevre Bilimleri”, “Çevre Mühendisliği”, “Elektrokimya”, “Enstrümantasyon”, “İnşaat Mühendisliği” kategorilerinde ilk beş sırada yer almıştır.
17. Kromatografi Kongresi, 20-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi'nde yapılacaktır.
Son özet gönderim tarihi: 20 Ağustos 2017
Erken kayıt için son tarih: 1 Eylül 2017
Geç kayıtlar için son tarih: 15 Eylül 2017
Prof. Dr. Adil Denizli - Hacettepe Üniversitesi
Doç. Dr. Dursun Ali Köse - Hitit Üniversitesi