Antibody Purification from Human Plasma by Metal-Chelated Affinity Membranes and Molecularly Imprinted Cryogels for Human Serum Albumin Depletion
…Read MoreProf. Dr. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Soylak’ın büyük özverileriyle, WOS indekslerini inceleyerek hazırladıkları h değerine göre başarılı bilim insanlarımızın, bu kez tamamen kadınları kapsayan listesi.
…Read MoreSon liste Prof. Dr. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Soylak’ın büyük özverileriyle, WOS indekslerini inceleyerek hazırladıkları, ilki 10 Ekim 2014 tarihinde dergimizde yayımlanan, ama ek listelerle sürekli tamamlanan, h20 ve üstü değerlerine sahip bilim insanlarımızın, yeni eklemelerle son ve toplu halde listesi.
…Read MoreBu projede Talasemi hastalarının tedavisi sırasında oluşan ve organ hasarlarına neden olan demir fazlalığının giderilmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla moleküler baskılama tekniğinden faydalanılarak hasta kanından seçimli olarak demir iyonlarının uzaklaştırılması için demir iyonları baskılanmış adsorbentler hazırlanmıştır.
…Read MoreAkademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın açılış konuşmasının ardından Konsey üyeleri Prof. Dr. Meral Beksaç, Prof. Dr. Adil Denizli, Prof. Dr. Ahmet Gül, Prof. Dr. Aydın Gülan, Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, Prof. Dr. Hasan Tayfun Özçelik, Prof. Dr. Saim Özkar, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Türkiye ve TÜBA açısından bilim, araştırma, eğitim ve yenilikçilik konusundaki görüş ve önerilerini ifade ettiler.
…Read More5 Aralık’ta gerçekleştirdiğimiz bilim söyleşisinin konuğu Prof. Dr. Adil Denizli idi. Prof. Denizli önce Sincan Şair Abdurrahman Karakoç Ortaokulu’ndaki, ardından da Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi’ne devam eden öğrencilere hem kendi hayat öyküsünden örnekler verdi hem de uzmanlık alanlarından biri olan nanoteknoloji ve nanosensörler konusunu anlattı. Prof. Denizli öğrencilere bilimde merak etmenin ve akıl süzgecinden geçmiş hayaller kurmanın önemi vurgulayarak Einstein’ın “hayal gücü bilgiden daha değerlidir” sözünü hatırlattı.
Aralık ayının ikinci bilim söyleşisinde Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Ankara Atatürk Lisesi’nde bilimin sanata, sanatın bilime olan etkisini konu alan “Bilim ve Sanat” başlıklı konuşmasıyla konuğumuz oldu. Prof. Özçelik ve ekibi kısa süre önce Parkinson ve esansiyel tremor hastalıklarından sorumlu geni bulmuştu. Kendisi ve araştırma ekibinden Doç. Dr. Ayşe Begüm Tekinay ile bu keşifleriyle ilgili yaptığımız röportaj dergimizin Aralık sayısında “El Titreten Gene Suçüstü” başlığıyla yer almıştı.
…Read More